Нардепи підтримали за основу проект для запуску роботи ДБР

Читать на русском
Рада підтримала за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності ДБР.

Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5395-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила РБК-Україна.

Стало відомо, скільки грошей уже витратили на ДБРНа утримання Державного бюро розслідувань у січні-березні 2018 року витратили 1 мільйон 504 тисячі 273,35 гривні.

Законопроект за основу підтримали 265 нардепів, а за його підготовку до другого читання за скороченою процедурою проголосували 251 депутат ВР.

Документ встановлює кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників підрозділів (управлінь) центрального апарату і керівника підрозділу внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань. Також уточнюється місцезнаходження територіальних органів ДБР.

Законопроект доповнюється перелік підрозділів бюро, які мають право здійснювати оперативно-розшукову діяльність.

Законом регулюються питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників Державного бюро розслідувань. Крім того, встановлюється і затверджується текст присяги осіб рядового і начальницького складу ДБР.

Нагадаємо, заявки на роботу в ДБР подали сотні людей.

Всього в центральному апараті ДБР і семи територіальних управліннях передбачено 383 посади слідчих, з них 152 посади - в центральному апараті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: