ВР відправила на доопрацювання конвенцію про безпеку на футбольних матчах

Читать на русском
ВР не підтримала законопроект про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів.

Верховна Рада України не підтримала законопроект №0180 «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна».

Чи зможе Європа бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в РФ?Британська та іспанська влада оголосила дипломатичний бойкот ЧС-2018 через отруєння екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля. Данія також долучилася. Про перспективи бойкоту ЧС-2018 розповіли експерти.

Законопроект відправили на повторне перше читання до комітету. Таке рішення підтримали 232 депутати.

На сьогодні конвенцію підписали 26 держав-членів Ради Європи, зокрема й Україна.

«Беручи до уваги зобов'язання України, що випливають з її членства в Раді Європи, зокрема щодо забезпечення участі України в міжнародних договорах Ради Європи, Міністерством молоді та спорту України відповідно до закону України «Про міжнародні договори України» було вжито заходів для підготовки пропозицій щодо ратифікації Конвенції», – зазначено в пояснювальній записці.

Так, документом визначаються ключові принципи діяльності, спрямованої на протидію потенційним і реальним загрозам безпеці і громадському порядку під час проведення футбольних матчів та інших спортивних подій, а також подолання негативних наслідків.

Такі загрози можуть виникати з різних причин, зокрема через природні лиха, несправність інфраструктури, терористичні акти, будь-які інші прояви насильства або неналежної поведінки. Згідно з конвенцією, основною метою діяльності держав є розробка, ухвалення та впровадження комплексного міжвідомчого підходу до забезпечення порядку, охорони й безпеки під час проведення футбольних матчів та інших спортивних подій, встановлення з цією метою ефективної взаємодії між усіма зацікавленими суб'єктами, що здійснюють або залучаються до організації та проведення спортивних заходів. У пояснювальній записці зазначається, що участь України в спортивних конвенціях Ради Європи має позитивний вплив на розвиток спортивної галузі країни.

Раніше з'ясувалося, хто представить Київ на жеребкуванні півфіналу Ліги чемпіонів.

Також стало відомо, що квитки на ЧС-2018 купили понад чотири тисячі українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: