Динаміка обстрілів ООС: більш ніж 1,6 тисячі порушень режиму припинення вогню за місяць

Читать на русском

Ситуація в зоні проведення операції Об'єднаних сил суттєво загострилася останнім часом. Заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг учора заявив, що минулий тиждень на Донбасі був найгіршим за цей рік – 7,7 тисячі випадків недотримання режиму перемир'я. Загалом із 23 квітня до 21 травня на Донбасі зафіксовано більш ніж 1,6 тисячі обстрілів, 8 українських військових загинули, 112 отримали поранення.

Протягом місяця масовані обстріли бойовиків були зосереджені на донецькому напрямку, а кількість випадків порушення перемир'я жодного разу не опускалася нижче 40.

Ні дня тиші: динаміка обстрілів сил АТОУ зоні АТО зберігається напружена ситуація. За місяць бойовики більш ніж тисячу разів обстріляли українських військових.

24-25 травня бойовики застосовували міномети калібром 82 і 120 мм, 122-мм і 152-мм гармати. Були обстріляні українські позиції в районі Ломакиного, Широкиного, Водяного, Гнутового та інших населених пунктів. За два дні були поранені 22 бійці антитерористичної операції (АТО завершилася 30 квітня – ред.).

Наступний масований обстріл на донецькому напрямку був зафіксований уже 28 квітня. В результаті 61 випадку порушення режиму припинення вогню поранень зазнали 7 українських військових. Найбільша кількість обстрілів – 80 – припала на 6 травня. Бойовики застосовували гармати й міномети, найактивніші бойові дії були в районі населених пунктів Кримське, Луганське, Авдіївка, Піски, Широкине, Троїцьке та Новотошківське.

18 травня стало відомо, що Збройні сили України взяли під свій контроль населений пункт Південне в Донецькій області. Ситуацію в Південному українські військові охарактеризували як складну, але контрольовану. Вчора бойовики намагалися витіснити наших військових із селища, проте їм це не вдалося.

Вчора, 21 травня, в зоні проведення ООС було зафіксовано 53 обстріли, двоє українських військових загинули, ще дев'ять отримали поранення. Більшу частину цих втрат ЗСУ зазнали в результаті зіткнення з ворожою диверсійно-розвідувальною групою на околиці села Південне.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, на окупованій території Луганської області вночі 21 травня підірвали автомобільний міст на дорозі, що з'єднувала міста Луганськ і Хрустальний.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: