Хуг про ситуацію на Донбасі: минулий тиждень був найгіршим за цей рік

Читать на русском
Спостерігачі СММ ОБСЄ за тиждень зафіксували 7 тисяч 700 випадків порушення режиму припинення вогню в зоні проведення ООС на Донбасі.

Спостерігачі СММ ОБСЄ за тиждень зафіксували 7 тисяч 700 випадків порушення режиму припинення вогню в зоні проведення ООС на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 21 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 21 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Минулий тиждень був найгіршим за весь час конфлікту, наші спостерігачі зафіксували 7 тисяч 700 випадків недотримання режиму перемир'я», – повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, вночі 16 травня й уранці 17 травня в районі Світлодарська зафіксовано близько 500 вибухів. У районі Горлівки 17-18 травня спостерігачі на патрульній базі чули 140 вибухів від снарядів, випущених з артилерії й танків.

«16 травня камера, встановлена в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС), зафіксувала розрив 20 ракет, випущених із РСЗВ. Ракети розірвалися на підконтрольній Києву території», – зазначив Хуг.

Він особливо наголосив, що існує необхідність негайного розведення сил і засобів у районі ДФС.

«Доки сили розташовані на відстані 200-300 метрів одна від одної, станція залишається епіцентром бойових дій. Без розведення сил і засобів вона не може функціонувати. І близько 300 тисяч місцевих жителів обабіч лінії розмежування залишаються без води. Без розведення питання зупинення роботи ДФС – це лише питання часу», – зазначив він.

Як повідомлялося, командування ООС ухвалило низку рішень і віддало необхідні розпорядження для поліпшення ситуації безпеки на лінії зіткнення.

Раніше ЗСУ взяли в полон трьох бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: