У Британії закликали посилити санкції проти «олігархів Кремля»

Читать на русском
У парламенті Британії закликали посилити санкції проти осіб, пов'язаних із Кремлем. Але точного списку осіб ще нема.

Комітет Палати громад з міжнародних справ парламенту Великої Британії закликав владу королівства ввести додаткові санкції проти «пов’язаних з Кремлем осіб».

Такий заклик міститься в доповіді комітету під назвою «Золото Москви: російська корупція у Великій Британії», опублікованій на сайті парламенту в понеділок, пише «Слово і Діло».

Порошенко підписав указ про нові санкції щодо РФПрезидент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 2 травня 2018 року про введення нових санкцій проти Росії і продовження вже існуючих.

«Ми закликаємо уряд ввести більше санкцій проти пов’язаних з Кремлем осіб, включаючи заходи, передбачені законом про санкції та протидію відмиванню грошей, а також вжити заходів проти осіб, відповідальних за грубе порушення прав людини», — йдеться в документі. При цьому автори доповіді не привели конкретного списку таких осіб.

Уряд, на думку учасників комітету, «має максимально щільно» співпрацювати з союзниками з США, Євросоюзу і країн «Великої сімки» при введенні індивідуальних санкцій проти осіб з РФ.

Комітет також рекомендував британському уряду проаналізувати причини, за якими російська компанія En+ Group змогла діяти на Лондонській біржі, незважаючи на санкції.

Раніше глава МВС Великобританії Ембер Радд заявила про початок перевірки сотень віз, виданих заможним росіянам. Лондон пішов на цей крок після замаху на колишнього подвійного агента російської розвідки Сергія Скрипаля.

Нагадаємо, 6 квітня адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: