Експорт російських озброєнь: США вводить санкції проти компанії РФ

Читать на русском
Вашингтон вводить санкції проти компанії «Рособоронекспорт», звинувачуючи її в порушенні режиму нерозповсюдження озброєнь.

США вводять санкції проти компанії «Рособоронекспорт», яка є спецекспортером озброєнь.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому у вівторок, 8 травня, для ознайомлення в Федеральному реєстрі США, пише Слово і Діло.

Згідно із заявою, Вашингтон звинувачує компанію в порушенні чинного в США режиму нерозповсюдження озброєнь щодо Ірану, КНДР і Сирії.

Згідно з рішенням, ніякі департаменти або агентства адміністрації США не можуть укладати контракти на поставку матеріалів, технологій або послуг, крім тих, які визначені держсекретарем.

Також, ніякі департаменти або агентства адміністрації США не можуть сприяти в рамках програм американської адміністрації, крім тих, які визначені держсекретарем.

З моменту набуття чинності рішення, неможливим є продаж озброєнь і боєприпасів, надання послуг в рамках Акту про контроль над експортом озброєнь.

Відповідне рішення вступає в дію 9 травня, а ухвалене було ще 30 квітня.

Як відомо, також ЄС розгляне нові санкції проти Росії.

Нагадаємо G7 розповіли, коли знімуть санкції з Москви.

Тим часом, в Кабміні ініціювали введення санкцій проти 12 російських видавництв, які друкують книги антиукраїнського змісту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: