Трамп готує нові санкції проти РФ

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп доручив держсекретареві Майку Помпео підготувати план введення додаткових санкцій щодо Росії.

Президент США Дональд Трамп доручив держсекретареві Майку Помпео підготувати план введення додаткових санкцій щодо Росії у зв'язку з ймовірним порушенням Москвою Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД).

Про це повідомляється на сайті Білого дому в четвер, 17 травня, пише «Слово і Діло».

ЄС запровадив санкції проти організаторів «виборів» у Криму – ПорошенкоКомітет постійних представників Європейського союзу розширив список персональних санкцій проти громадян Російської Федерації.

«Я делегую держсекретареві в координації з міністром фінансів, міністром оборони, міністром торгівлі та директором національної розвідки функції повноваження, наявні у президента, відповідно до розділу 1244(С), пункти 1-4 закону про військовий бюджет США на 2018 фінансовий рік», - йдеться в розпорядженні Трампа.

Торік Сенат США ухвалив закон про військовий бюджет на 2018 рік, в якому міститься положення про заходи у відповідь на порушення Росією умов Договору про РСМД.

Зокрема, в розділі 1244 (С) говориться про те, що глава держави повинен надати комітетам конгресу США доповідь з планом введення заходів щодо осіб, відповідальних за недотримання РФ ДРСМД, включаючи високопоставлених політичних осіб уряду РФ, що займаються питаннями зовнішньої політики.

Як заходи перераховуються - блокування будь-яких транзакцій, пов'язаних з власністю на території США; заборона в'їзду і неможливість отримати візу, анулювання вже наявних віз; а також інші санкції, які президент вважатиме доречними.

Нагадаємо, Європейський Союз у понеділок, 14 травня, розширив персональні санкції проти російських чиновників.

МЗС РФ відреагував на нові санкції Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: