Британія ухвалила аналог закону Магнітського

Читать на русском
Парламент Британії підтримав у останньому читанні закон про санкції, до якого включено власний варіант закону Магнітського.

Парламент Британії підтримав у останньому читанні закон про санкції, до якого включено власний варіант закону Магнітського та статтю про оприлюднення імен власників компаній у британських територіях.

Как пише «Слово і Діло», про це передає ВВС.

США внесли до «списку Магнітського» п'ятьох впливових росіянДо списку потрапили депутат Держдуми Андрій Луговий і Дмитро Ковтун, підозрювані в причетності до вбивства Олександра Литвиненка.

Новий закон дозволить відмовляти в отриманні британської візи особам, яких звинувачують в порушеннях прав людини та корупції.

Раніше повідомлялося, що 3 квітня Нідерланди також прийняли закон про список Магнітського.

Акт Магнітського був ухвалений у грудні 2012 року в США. Відповідно до закону, скасовувалася поправка Джексона-Веніка та вводилися персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права в Росії.

Закон названий на честь бізнесмена Сергія Магнітського, який у 2009 році був заарештований за звинуваченням у допомозі голові фонду Hermitage Capital Management Вільяму Браудеру в ухиленні від сплати податків. Через 11 місяців попереднього ув'язнення Сергій помер у лікарні Слідчого ізолятора №1 міста Москва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: