ЄС розгляне нові санкції проти Росії

Читать на русском
Комітет постійних представників 28 країн ЄС планує розглянути додаткові санкції щодо Росії у зв'язку з проведенням виборів у окупованому Криму.

Комітет постійних представників 28 країн-членів Євросоюзу (Coreper) у вівторок, 8 травня, планує розглянути додаткові санкції щодо Росії в зв'язку з проведенням виборів президента РФ в окупованому Криму.

Про це свідчить порядок денний майбутньої зустрічі, оприлюднений на сайті Ради Європейського союзу, пише «Слово і Діло».

Вибори в Криму: ЄС хоче запровадити персональні санкціїЄвропейський Союз має намір заморозити активи п’ятьох відповідальних за проведення виборів президента Росії в анексованому Криму.

«Обмежувальні заходи щодо дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, – нові списки», – називається один із пов'язаних із зустріччю документів.

Комітет має намір розглянути внесення нових позицій до списку санкцій у зв'язку з проведенням виборів президента Росії на території Криму та Севастополя. Якщо постпреди країн-членів ЄС узгодять запровадження нових санкцій щодо Росії, їхнє рішення потім має бути схвалене Радою ЄС.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки планують продовжувати санкції проти Російської Федерації в разі втручання Росії в майбутні вибори в Україн.

Раніше Чубаров назвав показники явки на «виборах»президента РФ у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: