Колишній голова Хмельницької ОДА так і не почав будівництво дитячої обласної лікарні в 2017 році

Читать на русском
Корнійчук провалив обіцянку розпочати будівництво Хмельницької дитячої обласної лікарні. Питання про виділення коштів на початок будівельних робіт було винесене на розгляд сесії обласної ради лише в 2018 році.

Перед своєю відставкою голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук провалив обіцянку розпочати будівництво обласної дитячої лікарні в 2017 році.

Таку обіцянку він дав 7 листопада 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Хочу збудувати повноцінну обласну дитячу лікарню. Ми єдина область в Україні, яка не має такого медичного закладу. Сьогодні функції обласної лікарні частково виконує міська. А я хочу, щоб область мала свою дитячу лікарню, де діти зможуть отримувати доступну високоспеціалізовану медичну допомогу відповідно до сучасних стандартів. Також такий заклад зміг би сконцентрувати кадрові та матеріальні ресурси та впроваджувати прогресивні медичні технології.

Планується, що створення повнопрофільної Хмельницької обласної дитячої лікарні відбуватиметься у три етапи. Вони включатимуть будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу на 110 ліжок на прибудинковій ділянці обласної дитячої лікарні (перша черга будівництва), будівництво неонатального корпусу на 75 ліжок на території міської дитячої лікарні (друга черга будівництва), а також реконструкцію існуючого стаціонарного корпусу під обласну дитячу консультативну поліклініку, стаціонарні відділення, харчоблок та овочесховище. Будівництво плануємо розпочати наступного, 2017 року. Уже розроблена проектно-кошторисна документація з висновками та експертизою, частково підготовлений майданчик, на якому буде споруджений майбутній лікувально-діагностичний корпус. Розроблена також проектно-кошторисна документація й на будівництво неонатального корпусу, де також є позитивний експертний висновок. Гроші на будівництво плануємо залучити з Фонду регіонального розвитку, певну суму закладемо також і в обласному бюджеті. Якщо все вдасться, то вже в 2019 році сподіваємося завершити перший етап будівництва», – запевнив Корнійчук.

Як голови ОДА відроджують медичну галузь у регіонахГолови обласних адміністрацій обіцяють не закривати лікувальні установи, створювати хоспіси та центри екстреної медичної допомоги.

Протягом 2017 року коректувалася проектно-кошторисна документація та експертиза на будівництво, на що витрачено 1 млн 100 тис. грн, а також вивчалася пропозиція депутатів про використання під новий корпус лікарні наявних у комунальній власності приміщень. У 2018 році на розгляд сесії обласної ради був підготовлений проект рішення про виділення коштів на початок будівельних робіт.

1 березня 2018 року Корнійчук повідомив, що на будівництво нового корпусу обласної дитячої лікарні передбачається виділити 30 млн грн і 10 млн грн з державного фонду регіонального розвитку. Це дозволить почати будівництво, адже на весь об'єкт необхідно 250 млн грн.

Проте 18 травня 2018 року Корнійчук був звільнений. Його запевнення отримує статус «не виконано» не через те, що він відсторонений від посади, а тому що обіцяне будівництво так і не розпочалося в 2017 році.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Корнійчук дав 13 обіцянок, з яких 3 виконав, а одну – провалив.

Раніше ми повідомляли, що голова Хмельницької області пішов у відставку.

Що обіцяли голови ОДА з приводу реконструкції та будівництва об'єктів медицини – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: