Що мажоритарники Хмельницької області обіцяли зробити у сфері освіти

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, що мажоритарники Хмельницької області обіцяли у сфері освіти.

В області сім мажоритарників, усі вони давали обіцянки, пов'язані з освітою. Лідером за такими обіцянками є Андрій Шинькович, він дав їх 9. Минулого року народний депутат допоміг із ремонтом школи в селі Гулівці. Крім того, Шинькович обіцяв сприяти закупівлі комп'ютерної техніки для Новоставецької школи. До кінця року за його сприяння з державного бюджету на це було виділено 165 тисяч гривень. Для школи закупили 14 комп'ютерів, два ноутбуки та принтер.

Чотири обіцянки дав Віктор Бондар, але жодної ще не виконав. У своїй передвиборчій програмі депутат обіцяв сприяти забезпеченню 100% фінансування шкіл округу. Дві інші програмні обіцянки Бондар уже провалив. Зокрема, він хотів забезпечити безкоштовну вищу освіту для дітей із малозабезпечених сімей, однак із 2014 року не вніс жодної відповідної законодавчої ініціативи.

Бондар також обіцяв у 2017 році відремонтувати дах у Поповецькій школі Хмельницької області. Наприкінці минулого року «Слову і Ділу» повідомили, що за сприяння нардепа були замінені вхідні двері та вікна, а ремонт покрівлі та фасадів запланований лише на 2018-2019 роки. Таким чином, із цією обіцянкою депутат також не впорався.

Провалив свою передвиборчу обіцянку Сергій Лабазюк: ще в 2012 році він обіцяв сприяти наданню пільг сільським вчителям. Однак до серпня 2014 року, коли повноваження Верховної Ради були достроково припинені, не подав жодного законопроекту на цю тему.

Віктор БондарНародний депутат України
Бондар пообіцяв забезпечити заробітну плату вчителів на рівні вимог ЄвросоюзуСказано 28 жовтня 2012 р.Статус обіцянки: Не виконано

Олександр Герега, Роман Мацола, Сергій Мельник та Володимир Мельниченко ще в процесі виконання своїх обіцянок. Мацола обіцяв у 2016 році докласти максимум зусиль, щоб виділити державні кошти на реконструкцію школи в Понінці. У Понінківській громаді «Слову і Ділу» повідомили, що нардеп уже допоміг із фінансуванням низки об'єктів: дошкільного навчального закладу «Зірочка» та гімназії I-III ступенів.

Потроху виконує свою обіцянку допомагати в оснащенні освітніх установ округу Мельниченко. Минулого року за його сприяння в двох навчально-виховних комплексах та дитячому садку з'явилися нове технічні та шкільне приладдя, а в Панівецький школі почалося будівництво котельні та облаштування системи опалення. Також у вересні нардеп передав двом дитячо-юнацьким спортивним школам інвентар.

Герега в передвиборчій програмі пообіцяв надавати підтримку навчальним закладам, зокрема забезпечувати їх сучасним обладнанням. У 2016 році Герега допоміг відремонтувати Летавську школу, де встановили котельню та нові вікна, а також замінили шифер. Минулого року за сприяння нардепа в Чемеровецькому НВК провели капітальний ремонт спортзалу та санвузлів, утеплили фасад і замінили вікна. Нещодавно, 1 березня, від імені Гереги Дунаєвецькій дитячій школі мистецтв передали 86 стільців для концертної зали.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, що мажоритарники Львівської області обіцяли педагогам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: