Адвокат розповів, на скільки схудла Савченко у СІЗО

Читать на русском
Надія Савченко, яку звинувачують в організації теракту, схудла на 20 кілограмів за час свого голодування у СІЗО.

Народний депутат України Надія Савченко, яку звинувачують в організації теракту, схудла на 20 кілограмів за час свого голодування у СІЗО.

Про це сказав її адвокат Олександр Шадрін в ефірі «Громадського радіо», пише «Слово і Діло».

Савченко заявила, що готова відсидіти в тюрмах РФ за однієї умовиНадія Савченко в залі Шевченківського районного суду Києва заявила про те, що готова відсидіти в тюрмах Російської Федерації 22 роки в обмін на 60 українських кремлівських полонених.

«Її організм уже дуже виснажений. Будь-яке голодування - це серйозне випробування для будь-якої людини. Вона п’є воду, були певні медичні втручання. Я так розумію, що якісь препарати їй доводилося приймати», - зазначив він.

За словами Шадріна, він та рідні Савченко неодноразово просили її припинити голодування, оскільки це може серйозно нашкодити її здоров’ю.

Нещодавно Савченко знову найняла адвокатів, які захищатимуть її у суді.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та керівництво правоохоронних органів. 23 березня Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування, а потім погодилася його перервати на три дні, щоб пройти допит на поліграфі. 16 квітня нардеп відновила перерване голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: