У Росії порушили справу проти суддів КСУ

Читать на русском
Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти 15 суддів Конституційного суду України.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти 15 суддів Конституційного суду України.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 17 травня, повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника відомства Світлану Петренко.

Слідком РФ порушив сотні справ про злочини в УкраїніРосійським слідчим комітетом з 2014 року порушено 209 кримінальних справ, пов'язаних з військовими діями на окупованому Донбасі та інших українських регіонах.

Справа пов'язана з прийняттям рішення про визнання декларації про незалежність Криму такою, що не відповідає Конституції України.

«З урахуванням положень чинного російського законодавства іноземні громадяни, які вчинили злочин стосовно російських громадян, підпадають під кримінальну відповідальність за російським Кримінальним кодексом», - цитує ТАСС Петренко.

Судді підозрюються в «порушенні рівності прав і свобод людини і громадянина». Їм може загрожувати штраф у розмірі 100-300 тисяч рублів, або виправні роботи, або позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, раніше в Україні відкрили кримінальні провадження на голову Конституційного суду Росії Валерія Зорькіна і ще 18 суддів КС РФ за підозрою в співучасті в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Також Слідком РФ порушив справу проти українських прокурорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: