Слідком РФ порушив справу через затримання голови РІА «Новости-Украина»

Читать на русском
У Росії Слідчий комітет РФ у зв'язку із затриманням в Києві глави РІА Новости Украина Кирила Вишинського порушив кримінальну справу.

У Росії Слідчий комітет РФ у зв'язку із затриманням в Києві глави РІА Новости Украина Кирила Вишинського порушив кримінальну справу про перешкоджання діяльності журналіста та про притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 16 травня, повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії (СКР).

СБУ провела обшуки в РІА «Новости-Украина»: що пишуть у соцмережахСБУ провела обшуки в офісі РІА Новости-Украина, затриманий журналіст Кирило Вишинський. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.

Зокрема, зазначається, що Вишинський отримав російське громадянство у вересні 2015 року. У СКР наполягають, що його незаконне притягнення до відповідальності в Україні «обумовлено перешкодою його професійній діяльності».

У російському відомстві вважають, що Вишинського змушують «до відмови від поширення об'єктивної інформації про події на території РФ і України», пов'язані з анексією Криму.

Нагадаємо, Вишинський був затриманий поруч зі свої будинком напередодні, 15 травня, а в офісі РІА Новости Украина пройшли обшуки. Українська влада запідозрила Вишинського й інших журналістів агентства у державній зраді. В СБУ також назвали РІА Новости Украина «пропагандистським антиукраїнським інформаційним ресурсом».

Незабаром Вишинського етапували в Херсон, де прокуратура Автономної Республіки Крим має обрати йому запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: