В «АрселорМіттал» прокоментували зупинення підприємства

Читать на русском
АрселорМіттал Кривий Ріг вважають страйк залізничників незаконним. На підприємстві задіяні лише 14 тепловозів з 92.

У ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вважають страйк залізничників незаконним.

Про це повідомляє прес-служба підприємства, пише «Слово і Діло».

«16 травня колектив залізничного цеху ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» приєднався до акції протесту залізничників «Укрзалізниці». Озвучені основні вимоги робітників - підвищення заробітної плати до європейського рівня в 1000 євро і забезпечення відповідності всього рухомого складу стандартам охорони праці», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба, машиністи і помічники тепловозів, складачі поїздів відмовилися виходити на лінію, чим поставили під загрозу роботу всього комбінату.

«Дана акція не була анонсована і узгоджена заздалегідь з керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Тому підприємство не мало можливості заздалегідь внести корективи в виробничий процес. Такий страйк є незаконним», - відзначають в «АрселорМіттал».

Повідомляється, що на даний момент на підприємстві задіяні лише 14 тепловозів з 92. У зв'язку з цим паралізовано весь технологічний ланцюжок. Повністю зупинені підрозділи гірського департаменту, агломераційні цехи, всі доменні печі (крім шостої), весь сталеплавильний і прокатний переділи.

Нагадаємо, 16 травня на заводі ArcelorMittal Кривий Ріг почався страйк, робочі першої зміни залізничного цеху призупинили роботу. В результаті підприємство виявилося фактично паралізованим.

Як відомо, завод Arcelor Mittal - Кривий Ріг після початку блокади поставок вугілля із зони АТО почав закупівлі сировини в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: