Фонд держмайна вирішив продати два хімзаводи

Читать на русском
ФДМ ухвалив рішення про приватизацію Черкаського державного заводу хімічних реактивів і 94,28 відсотка акцій Житомирського заводу хімволокна.

ФДМ ухвалив рішення про приватизацію Черкаського державного заводу хімічних реактивів і 94,28% акцій Житомирського заводу хімволокна.

Як пише «Слово і Діло», відповідні накази Фонд ухвалив 2 та 3 травня, передає «Інтерфакс-Україна».

Гройсман визначив терміни початку малої приватизаціїУряд анонсував старт малої приватизації в Україні з червня 2018 року, а підготовка до великої приватизації вже почалася.

У ФДМ уточнюють, що пакет акцій Житомирського заводу буде приватизований шляхом продажу на аукціоні з умовами.

Черкаський державний завод хімічних реактивів був частиною військово-промислового комплексу, а з кінця 90-х років перебуває на стадії закриття. В 2016 році його чистий збиток склав 4,8 млн грн при виручці 2,7 млн грн.

Житомирський завод хімволокна спеціалізується на виробництві текстильної нитки, мононитки, поліамідних гранулянтів і штапельного волокна. Підприємство в 2016 році отримало чистий збиток 3,1 млн грн при виручці 0,6 млн грн.

Нагадаємо, що в грудні 2017 року Фонд держмайна (ФДМУ) визначився з переліком об'єктів великої приватизації, які готують до продажу в 2018 році. Це близько 200 підприємств із різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні тощо.

У січні 2018 року Верховна Рада встановила нові правила приватизації державного майна. Залишається тільки мала приватизація й велика з вартістю активів понад 250 млн грн.

Президент України Петро Порошенко 2 березня підписав закон «Про приватизацію державного та комунального майна».

У березні ФДМУ затвердив список об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році. До нього увійшли близько 600 об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: