Завод «Криворіжсталь» паралізував страйк

Читать на русском
У середу, 16 травня, на заводі ArcelorMittal Кривий Ріг почався страйк,  робочі першої зміни залізничного цеху призупинили роботу.

У середу, 16 травня, на заводі ArcelorMittal Кривий Ріг почався страйк, робочі першої зміни залізничного цеху призупинили роботу. В результаті підприємство виявилося фактично паралізованим.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Конфедерація вільних профспілок України з посиланням на голову первинного осередку НПГУ Юрія Самойлова.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла підвищити на 25% зарплати на ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (Криворіжсталь)Сказано 21 січня 2010 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Вимога забезпечити безпечні умови праці на підприємстві - одне з основних у колективному трудовому спорі з роботодавцем, зареєстрованому спільним представницьким органом первинних осередків профспілкових організацій, що діють на ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг» - заявив Самойлов.

Відзначається, що оскільки залізничний транспорт обслуговує всі виробництва на заводі, то вже зупинилися і мартенівський, і конвертерний цехи.

«Це може призвести до катастрофічних наслідків, тому первинні профспілкові організації, які діють на підприємстві, терміново збираються на спільне засідання і будуть вирішувати, як діяти далі», - додав Самойлов.

У свою чергу місцеве видання Перший криворізький повідомляє, що страйк почався з самого ранку в середу, 16 травня.

«Мітингувальники стверджують, що на цей час на заводі неналежні умови праці та низька заробітна плата. Люди мітингують з ранку», - пише видання, зазначаючи, що прес-служба підприємства поки не коментує те, що відбувається.

Як відомо, завод Arcelor Mittal - Кривий Ріг після початку блокади поставок вугілля із зони АТО почав закупівлі сировини в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: