Ляшко за два роки не спромігся відкликати криворізьких депутатів-зрадників

Читать на русском
У 2015-му Ляшко клятвено запевняв, що замінить депутатів Криворізької міськради від РПЛ, що пішли на угоду з регіоналами, але так цього й не зробив.
Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко отримав чергову обіцянку зі статусом «не виконано», оскільки не спромігся замінити склад фракції своєї політичної сили в міській раді Кривого Рогу.

Намір зробити це він у грудні 2015-го пояснював тим, що п’ятірка «радикалів», які потрапили до міськради за списками РПЛ, почали співпрацювати з депутатами від місцевого мера Юрія Вілкула, нагадує «Слово і Діло».

Ляшко переконував, що зробить це завдяки ухваленню Верховною Радою змін до закону «Про статус депутатів місцевих рад» (щодо відкликання депутатів місцевих рад)» №3693. Парамент підтримав зміни в першому читанні того ж дня, коли була зроблена заява – 23 грудня 2015 року. На цю мить проект закону очікує на друге читання, тож поки що єдиним інструментом відкликання депутата місцевої ради є збір підписів мешканців.

За кілька днів перед цим депутати, що потрапили до Криворізької міської ради за списком РПЛ, перейменувалися й утворили депутатську групу «За успішний Кривий Ріг».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що РПЛ відкличе своїх депутатів у Криворізькій міськрадіСказано 23 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Там п’ятеро депутатів були від нас, які нас зрадили, які продалися Вілкулу. У нас буде можливість у разі ухвалення цього закону відкликати цих депутатів. Але при цьому я хотів би окремо наголосити, що партійна організація наша, Радикальної партії, в Кривому Розі діє, там багато достойних членів партії. Є зрадники, п’ятеро депутатів, у яких ми заберем мандати, але є й гідні члени», – заявив у грудні 2015-го журналістам Ляшко.

Після цього верхівці Радикальної партії вдалося відкликати декого з представників своїх регіональних осередків, але не в Кривому Розі. Там весь цей час відбувалися не дуже логічні речі: в травні цього року Ляшко заявив, що «радикали» працюють над відкликанням своїх депутатів у цьому місті, але ситуація ускладнилася тим, що хтось викрав зібрані ними підписи за їхню відставку. Потім про повторний збір підписів заявив нардеп Сергій Рибалка, після чого залишалося лише ухвалити відповідне рішення на партійному з’їзді РПЛ. Але й тут не склалося! З’їзд партії відбувся 8 вересня, проте звернення про відкликання колишніх своїх депутатів до Криворізької міської ради вона не направляла.

Додамо, що в рейтингу відповідальності Верховної Ради Олег Ляшко посідає 192-ге місце, маючи 32% виконаних обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: