«Реінкарнація» Яценюка та НФ: чого чекати від політсили напередодні виборів?

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

До виборів «Народний фронт» змінюватиме формат або об'єднуватиметься з кимось. Якщо говорити про можливість, образно кажучи, реінкарнації Яценюка та НФ ближче до виборів, то ймовірність невелика.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи політичні перспективи «Народного фронту» тп лідера партії Арсенія Яценюка.

«Яценюк далеко не Берлусконі, в якого, попри скандали, відносно прийнятні позиції. стартові позиції Яценюка дуже низькі. Ми бачили вже кілька спроб та якихось заходів, спрямованих на те, щоб відбілити Яценюка: і ролики якісь запускали, і Гройсман, в принципі, непогано відгукується про Яценюка, і депутати, але все це безрезультатно», – зазначив Петренко.

Він уточнив, що згідно з останніми рейтингами, не видно особливого зростання довіри до нього й до НФ як партії.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

На його думку, ближче до виборів НФ змінюватиме формат або об'єднуватиметься на вигідних для себе умовах із БПП, щоб іти однією командою, висувати єдиного кандидата.

«Або запускатимуть якийсь інший проект. Існує ймовірність, що НФ об'єднуватиметься з Гройсманом і навіть може висувати його номером один. Вже під це можна створювати якусь політичну партію», – припустив експерт.

Так само, на його думку, Аваков розкладатиме карти в різні колоди.

«Особливо з огляду на його вплив на праворадикальні партії. Це також може бути певна група, яка тією чи іншою мірою може на нього орієнтуватися. Уже проводять якісь спільні акції. Тому певні можливості пройти до парламенту він має. Ну й, звичайно, слід врахувати, що маючи політичний вплив і фінансові можливості, він може просувати своїх депутатів у різних політичних силах. Невідомо ще, що буде з мажоритаркою», – пояснив політолог.

Однозначно, в тому вигляді, в якому НФ зараз існує, партія не має шансів на наступних виборах, додав він.

«Вони самі це прекрасно розуміють. Потрібно або робити ребрендинг, або створювати новий проект, із кимось об'єднуватися. Ну й змінювати перших осіб. Не виключено, що Яценюк залишиться в якомусь проекті, але вийти на конкурентний рівень шанси невеликі», – резюмував Ігор Петренко.

Згідно з даними останнього соцопитування, екс-прем'єр Арсеній Яценюк посідає друге місце в антирейтингу – 26%.

Скільки обіцянок виконав, а скільки провалив лідер НФ – у досьє за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: