Реінтеграція Донбасу: в НФ окреслили «червоні лінії»

Читать на русском
Будь-яке згадування Мінських домовленостей є неприйнятним для ухвалення законопроекту про деокупацію Донбасу, говорять у НФ.
Дмитро Тимчук

Для «Народного фронту» під час голосування за законопроект про реінтеграцію Донбасу буде неприйнятним будь-яке згадування Мінських угод.

Про це розповів «Слову і Ділу» народний депутат від фракції «Народного фронту», член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Дмитро Тимчук.

«Принциповим є питання про згадування в проекті Мінських угод, якщо не напряму, то через згадування резолюції Ради безпеки ООН, де ці угоди зафіксовані як додаток. У НФ від самого початку була жорстка позиція щодо необхідності прибрати будь-які згадки про Мінські угоди із законопроекту. Бо ми чудово розуміємо що ця резолюція Ради безпеки ООН була проштовхнута Російською Федерацією саме для того, щоб хоч якимось чином легалізувати на міжнародному рівні Мінські угоди», – сказав нардеп.

Нагадаємо, окремі представники фракції «Блоку Петра Порошенка» зазначили, що закон про реінтеграцію Донбасу має бути ухвалений у редакції, максимально наближеній до президентського варіанту. В президентському законопроекті, зокрема, відзначалася «пріоритетність виконання безпекових положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року та «Комплексу заходів» від 12 лютого 2015 року з метою створення необхідних умов для політичного врегулювання відповідно до норм і принципів міжнародного права та законодавства України».

Як відомо, Верховна Рада у вівторок, 16 січня, розглядає в другому читанні президентський законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Втім, у понеділок, 15 січня, депутати висловлювали сумніви щодо успішності голосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: