Україна застерегла Росію від «виборів» у ОРДЛО

Читать на русском
Україна в ТКГ застерегла Росію від намірів організувати «вибори» на тимчасово окупованих нею територіях в Донецькій і Луганській областях України.

Україна в ТКГ застерегла Росію від намірів організувати «вибори» на тимчасово окупованих нею територіях в Донецькій і Луганській областях України.

Про це написала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Звільнення заручників на Донбасі: хто відповідає та як регулюється процесПетро Порошенко запевнив, що докладе максимум зусиль, щоб звільнити всіх заручників, захоплених на Донбасі. Як законодавчо регулюється та кому офіційно довірена ця місія, міркували експерти.

«Також на ТКГ українська сторона застерегла Росію від намірів організувати (вірніше, повторити за сценарієм 2014 роки) фейкові «вибори» на території тимчасово окупованих нею територій в Донецькій і Луганській областях України», - написала вона.

Представники України нагадали, що за проведення таких «виборів» Росії доведеться відповідати.

«З нашого боку чітко зазначено, що будь-які «вибори» на тимчасово окупованих територіях Донбасу, в разі їхнього проведення Російською Федерацією, будуть нікчемними і не матимуть жодних правових наслідків. І за це повинна бути відповідальність РФ», - підкреслила Геращенко.

Раніше Геращенко назвала наслідки включення Рубана в списки обміну.

Також вона розповіла про звільнення політв'язнів Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: