Учасники ТКГ їздять до Мінська за власний рахунок і сплять на підлозі – Безсмертний

Читать на русском
Учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від України не забезпечені необхідними умовами для проведення переговорів.

Учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від України не забезпечені необхідними умовами для проведення переговорів.

Про це це повідомив надзвичайний і повноважний посол України Роман Безсмертний на телеканалі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Мене вразив волонтерський принцип української дипломатії. Це означає, що ти працюєш, але не маєш ні документів, необхідних для забезпечення цього процесу. Ти не маєш чітких інструкцій, як ти повинен діяти, ні елементарних умов для забезпечення того, щоб ти міг би аргументувати ... Ви просто не уявляєте, яке приниження відчуває там прем'єр-міністр Марчук (1995 р - ред.), президент Кучма (1994-2005 рр., - ред.)... », - сказав він.

За його словами, всі учасники переговорів від України їздять до Мінська за власний рахунок.

«Я не знаю, як зараз, але іноді траплялися ситуації такі, що люди в посольстві там спали покотом по 12 чоловік на підлозі. Дипломати! Представники України!», - поділився Роман Безсмертний.

Разом з цим посол вважає, що до Мінська все ж варто їздити заради двох речей - припинення обстрілів і повернення полонених українців.

Він також розповів, що ватажки ОРДЛО відчувають свою ущербність і розуміють, що зрадили Україну.

«Я відчув, що вони розуміють свою ущербність. Вони розуміють, що це їх катастрофа ... Вони розуміють, що зрадили Батьківщину. Дуже часто на переговорах, коли треба було ситуацію звести на нуль, я переходив на риторику таку, що ви - зрадники Батьківщини, ви кримінальники, ви будете відповідати. Про яку амністії ви говорите? Після цього, зрозуміло, ніякі переговори більше не велися», - додав український дипломат.

Нагадаємо, Україна під час переговорів в Мінську буде наполягати на створенні експертної групи для пошуку зниклих без вести і ексгумації тіл загиблих на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: