ПА ОБСЄ: Крим і Донбас – невід'ємна частина України

Читать на русском
Парламентська асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі визнає окуповані Крим і Донбас невід'ємною частиною України.

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі визнає окуповані Крим і Донбас невід'ємною частиною України.

Про це на брифінгу заявив спеціальний представник ПА ОБСЄ з питань Східної Європи Кент Гарштедт, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 14 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 14 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Щоразу, коли ми згадуємо Україну, ми говоримо про те, що Крим і територія Донбасу є її невід'ємною частиною. І коли ми говоримо про вибори на території Російської Федерації, то вони не мають жодного стосунку до території Криму», – зазначив Гарштедт.

Своєю чергою президент ПА ОБСЄ Георгій Церетелі зазначив, що в усіх документах «ми ніколи не ставимо під сумнів неподільність території України».

Він підкреслив: «Ми підтримуємо неподільність і суверенітет території України». Церетелі додав, що протягом останніх двох днів представники ПА ОБСЄ побували на сході України й констатують «порушення режиму припинення вогню».

«Підтримка неподільності й суверенітету України наразі є одним із ключових пріоритетів для Парламентської асамблеї», – сказав він.

Церетелі зазначив, що це другий візит представників ПА ОБСЄ в Україну за останні 4 місяці. На його переконання, таким чином вони показують, наскільки важливою для всіх країн-членів ОБСЄ є Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: