В ОБСЄ розповіли про кількість порушень режиму тиші

Читать на русском
За тиждень у зоні проведення антитерористичної операції кількість порушень режиму припинення вогню збільшилася на 10 відсотків.

За тиждень в зоні проведення антитерористичної операції кількість порушень режиму припинення вогню збільшилася на 10%.

Про це повідомив 20 квітня на брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 20 квітняСитуація на сході країни станом на 06:00 20 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Минулого тижня СММ ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 10%, а також майже в 9 разів збільшилась кількість випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями», – розповів Хуг.

Крім того, минулого тижня СММ зафіксувала 144 одиниці озброєння, які мали бути відведені за узгоджені лінії відведення: 49 у підконтрольних українському урядоу районах і 95 – на непідконтрольних територіях.

Також спостерігачі підтвердили 11 цивільних поранених на сході України та пошкодження десятків приватних/багатоквартирних будинків. Лише в невеликому районі Старомихайлівки експерти бачили 13 пошкоджених будинків.

«Це все безпосередні наслідки невиконання сторонами своїх зобов'язань», – наголосив Хуг.

СММ продовжує фіксувати наявність мін. 9 і 11 квітня БПЛА СММ зафіксували міни біля непідконтрольного урядові Зернового та підконтрольної уряду Авдіївки.

«Скоро їх вкриє рослинність; якщо їх не позначити й не огородити, як обіцяли сторони, ця прихована зброя забере ще більше життів», – застерігає Хуг.

Нагадаємо, торік 480 мирних жителів і цьогоріч 39 людей загинули або отримали травми на Донбасі.

Раніше ОБСЄ повідомила про затоплення шахт на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: