В ОБСЄ прокоментували можливість посилення патрулювання на Закарпатті

Читать на русском
За словами Хуга, ситуацію на Закарпатті сьогодні моніторить команда СММ з Івано-Франківська, і ця модель роботи довела свою ефективність.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що ситуація в Закарпатській області залишається спокійною, поки немає необхідності в розширенні складу місії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на 112.ua.

Наскільки критичною є міжетнічна проблема на Закарпатті?Голова МЗС Угорщини закликав ввести на Закарпаття 12 спостерігачів ОБСЄ. Оцінили ситуацію експерти.

«В цілому ми бачимо, що ситуація в регіоні спокійна. Ми не робимо ніяких висновків, але якщо ситуація зміниться і ми встановимо факти, які будуть викликати занепокоєння, ми про них повідомимо», - заявив він.

За словами Хуга, ситуацію на Закарпатті сьогодні моніторить команда СММ з Івано-Франківська, і ця модель роботи довела свою ефективність.

«Районом нашої діяльності є вся територія України, а не тільки окремі області. Патрулювання в Закарпатській області регулярно проводилися з самого початку роботи місії. Залежно від ситуації їх могло бути більше або менше, і так само буде далі», - підкреслив представник ОБСЄ.

Відповідно до мандату місії, офіси СММ розміщені в десяти містах України: Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпрі, Чернівцях та Луганську.

Нагадаємо, що в МЗС Угорщини закликали ОБСЄ направити постійну місію в Закарпатську область через освітньої реформи, яка, на думку МЗС, обмежує права угорської меншини на вивчення угорської мови.

Раніше Угорщина вже кілька ряд поспіль блокувала зустріч Україна-НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: