РФ блокує розширення мандата ОБСЄ на всю ділянку українсько-російського кордону

Читать на русском
Організація з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) продовжила мандат спеціальної моніторингової місії на російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк».

Організація з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) продовжила мандат спеціальної моніторингової місії на російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк».

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 3 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 3 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

При цьому МЗС розчароване блокуванням Росією розширення мандата місії на всю ділянку українсько-російського кордону.

«Підтримуючи продовження мандата місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк», Міністерство закордонних справ висловлює глибоке розчарування з приводу того, що Росія залишається єдиною в ОБСЄ, хто наполегливо блокує розширення мандату на всю ділянку кордону», - заявляють в МЗС.

Українська сторона зазначає, що обговорення на засіданні ради ОБСЄ питання присутності спостерігачів місії в пунктах пропуску на українсько-російському кордоні показало ізольованість Росії в небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні.

«Такі дії Російської Федерації свідчать про її намір продовжувати поставки зброї, боєприпасів і військового обладнання, регулярних військ, найманців з метою підтримки терористичної діяльності на території України», - підкреслюється в повідомленні.

МЗС закликав Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов'язань в рамках «мінських домовленостей», зокрема щодо забезпечення постійного моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ на тимчасово неконтрольованій ділянці російсько-українського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з Росією, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше в ОБСЄ заявили, що обстріли бойовиків ставлять під загрозу роботу ДФС.

Нагадаємо також, що бойовики погрожували затримати патруль ОБСЄ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: