Карта ООС: ситуація на сході України на 14 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 14 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Обстановка на лінії зіткнення минулої доби залишалася напруженою, але контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Інтенсивні бойові дії тривали по всій лінії розмежування, противник не знижує активність вогневих провокацій. Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати наші оборонні позиції, зокрема, із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями ствольної артилерії. Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону та дають адекватну відповідь.

У Станиці Луганській бойовики російсько-окупаційних військ вкотре зірвали розведення сил і засобів сторін.

Загалом усі 63 ворожих обстріли, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника, військовослужбовці Збройних Сил України 30 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Минулої доби двоє наших захисників були поранені внаслідок ворожих обстрілів. Стан здоров’я військовослужбовців оцінюється як задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 30 обстрілів з боку противника. Найбільше загострення спостерігалося в районі Світлодарська, Кримського та Троїцького.

На світанку минулої доби в районі населеного пункту Світлодарськ противник обстріляв наші позицій з артилерійських систем калібру 122 мм.

Вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм ворог вів по нашим опорним пунктам в районах Залізного, Зайцевого, Кримського, Луганського, Новгородського, Новолуганського, Світлодарська, Травневого та Троїцького. Противник також активно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю різних типів і калібрів, а також БМП.

Загалом, у бік наших військових було випущено 5 артилерійських снарядів та понад 220 мінометних мін різних калібрів.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано 33 ворожих обстріли, переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. Вогневі зіткнення відбулися в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Верхньоторецьке, Гнутове, Кам’янка, Красногорівка, Мар’їнка, Павлопіль, Талаківка, Тарамчук, Широкине та шахта Бутівка.

Поряд з цим, у районі Верхньоторецького противник двічі застосовував міномети калібру 82 мм. У бік наших військових було випущено 20 мін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: