У НАБУ назвали найбільш корумповану галузь в соцсфері

Читать на русском
90% зловживань, викритих НАБУ в соціальній сфері, стосуються охорони здоров'я. Також зловживання присутні у вищих навчальних закладах.

Згідно з даними НАБУ, більше 90% з 120 мільйонів гривень завданих збитків державі у корупційних справах в соціальній сфері стосуються злочинів у сфері охорони здоров'я.

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України, передає Слово і Діло.

Детективи підкреслили, що частіше за все мова йде про схеми зловживання чиновниками службовим становищем «з метою привласнення чи розтрати майна».

В якості одного з прикладів НАБУ наводить провадження про закупівлі для Запорізької обласної лікарні карет швидкої допомоги за рахунок субвенції з держбюджету.

За підсумками розслідування, слідство з'ясувало, що комплектація 26 закуплених машин не відповідала вимогам стандартів України, а їх експлуатація за прямим призначенням була неможливою.

Три роки на посаді: як голова НАБУ Ситник виконує обіцянкиГолова НАБУ Артем Ситник був призначений на свою посаду 16 квітня 2015 року. Слово і Діло розбирається, як він виконує обіцянки.

«В результаті державі завдано збитків на суму 13 млн. грн», - уточнюють в НАБУ.

Також, за даними Бюро інший «популярний» в соцсфері вид злочину - пропонування або одержання хабаря. НАБУ двічі за 2017 рік викривала на гарячому керівників вузів.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує нову справу проти ДТЕК.

Детальніше про те, як директор НАБУ Артем Ситник виконує обіцянки - в нашому огляді.

Що не поділили Ситник і Холодницький - в авторському матеріалі за посиланням.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як в Україні боролися з корупцією в минулому році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: