ЄС запровадив санкції проти організаторів «виборів» у Криму – Порошенко

Читать на русском
Комітет постійних представників Європейського союзу розширив список персональних санкцій проти громадян Російської Федерації.

Комітет постійних представників Європейського союзу розширив список персональних санкцій проти громадян Російської Федерації, які були організаторами незаконних виборів президента РФ в анексованому Криму.

Про це написав президент України Петро Порошенко в Twitter, подякувавши ЄС за цей крок, передає «Слово і Діло».

Чи можуть США запровадити санкції через «Північний потік-2» та з чим виникнуть труднощі?У Німеччині стартували перші роботи з будівництва Північного потоку-2. Швеція та Данія офіційної згоди не надали.

«Вітаю рішення Комітету постійних представників ЄС. Згідно з рішенням, до списку індивідуальних санкцій потрапили особи, які брали безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів президента РФ у Криму. Дякуємо нашим партнерам із ЄС», – написав Порошенко.

Під час виступу в п'ятницю, 11 травня, Порошенко уточнив, що рішення про розширення санкцій ухвалили 8 травня 2018 року.

«Ми щойно отримали повідомлення як результат наших інтенсивних координаційних дій із нашими парнерами в ЄС про те, що 8 травня Комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення, відповідно до рішення регламенту Ради ЄС, про обмежувальні заходи, впроваджені в зв'язку з підривом територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України. Цими правовими актами до спискук індивідуальних санкцій потрапляють ті особи, які брали безпосередню участь в органзіації та проведенні незаконних виборів президента РФ на території Криму», – сказав Порошенко.

Раніше США запровадили санкції проти російських військових структур.

Також відзначимо, що Кремль відреагував на нові санкції США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: