США ввели санкції проти російських військових структур

Читать на русском
Державний департамент США вводить санкції проти декількох російських військових структур. У їхньому числі конструкторське бюро, інститут міноборони, а також навчальний центр під Санкт-Петербургом.

Державний департамент США вводить санкції проти декількох російських військових структур.

У їхньому числі конструкторське бюро, інститут міноборони, а також навчальний центр під Санкт-Петербургом, йдеться в документі, опублікованому на сайті Федерального реєстру США 9 травня, передає «Слово і Діло».

Четверта спроба Путіна. Чим небезпечний 2019 рік для України?Четверта реінкарнація Путіна. Як завжди, розслаблятися зарано. Як саме очільник Кремля спробує скористатися передвиборчою турбулентністю в Україні, аналізував політолог Олександр Радчук.

Зокрема, в документі, який внесений на сайт 9 травня, але офіційно буде опублікований 10 травня, йдеться про включення організацій з цілого ряду країн до списку санкцій у зв'язку з порушенням заходів щодо нерозповсюдження заходів зброї масового знищення. У їх числі і російські оборонні структури.

Це навчальний центр зенітних ракетних військ в Гатчині, 18-й Центральний науково-дослідний інститут Міноборони Росії в Курську, Конструкторське бюро приладобудування в Тулі, 183-й гвардійський зенітний ракетний полк, Науково-виробничий концерн «Барлія», а також Головне управління Генштабу Росії. США звинувачують ці структури в порушенні національного законодавства США про нерозповсюдження зброї масового знищення.

У документі, який підписаний заступником державного секретаря з питань міжнародної безпеки та нерозповсюдження Крістофером Фордом, вказується, що жодна урядова установа в США не має право контактувати з перерахованими в списку організаціями.

Раніше Україна ввела нові санкції проти РФ.

Також США ввели нові жорсткі санкції проти Венесуели.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: