Що потрібно знати про нову систему прикордонного контролю з ЄС

Читать на русском
Впровадження системи інформації про поїздки не ставитиме під сумнів безвізовий режим України з країнами Європейського Союзу.

Впровадження Європейської системи інформації про поїздки та дозволів не ставитиме під сумнів безвізовий режим України з країнами Європейського Союзу.

Як пише «Слово і Діло», про це сьогодні під час круглого столу «Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми» заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, передає «РБК-Україна».

ЄС запроваджує платні спецдозволи для в'їзду за безвізом: реакція соцмережЄвросоюз змінить правила контролю на своїх кордонах. Щоб в'їхати за безвізом, доведеться заплатити за дозвіл.

«Європейський Союз створює нову систему прикордонного контролю, яка називається ETIAS. Це система, яку такі країни, як Сполучені Штати або Канада, вже втілюють. І це те, що запровадять з усіма країнами, з якими ми маємо безвізовий режим. Це абсолютно не стосується того, щоб поставити під сумнів безвізовий режим. Ідеться лише про те, що ЄС із добре відомих причин хоче зміцнити управління своїми кордонами, йдеться про необхідність ЄС краще контролювати його межі», – заявив Мінгареллі.

Нагадаємо, станом на 28 квітня безвізовим режимом з країнами Європейського союзу вже скористалося майже півмільйона громадян України.

Як відомо, Євросоюз змінює систему контролю на своїх кордонах: громадяни «безвізових країн» для поїздки до ЄС будуть зобов’язані проходити платну «авторизацію» – передавати до ЄС свої дані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: