Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Андрієвський

Читать на русском
Мажоритарник Андрієвський три роки тому обіцяв доступне соціальне житло та скасування корупційного податку для бізнесу. Для виконання цих намірів залишився рік.
Дмитро АндрієвськийСлово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми вирішили подивитись, як працює нардеп Дмитро Андрієвський (фракція партії «Блоку Петра Порошенка»).

Мажоритарник від Солом'янського району Києва (округ №222) Дмитро Андрієвський вже неодноразово обирався народним депутатом. З листопада 2014 року він дав 38 обіцянок, з яких 25 виконав, а 4 – провалив. До кінця своєї каденції нардепу потрібно виконати ще 9 запевнень. Зараз рейтинг відповідальності Андрієвського на посаді нардепа VIII скликання становить 66% і це дуже високий показник. До речі, загальний політичний рейтинг політика – 59%.

Із 25 виконаних обіцянок Андрієвського більшість стосуються благоустрою округу: будівництва та ремонту шкіл і дитячих садків, лікарень, поліклінік, парків, скверів і дитячих, спортивних майданчиків. У 2016 році замість реконструкції 9 скверів і парків у районі були упорядковані 12 зелених зон відпочинку.

Буквально два тижні тому Андрієвський був присутній на відкритті нового дитячого спортивного комплексу в Солом'янському районі столиці, тим самим виконавши свою обіцянку про те, що на території школи №67 буде обладнаний сучасний спорткомплекс. Зала розрахована на три секції – кікбоксинг, фітбокс для дівчат, а також популярний сьогодні кросфіт. Приміщення спорткомплексу відремонтоване, замінені вікна, підлога, виконаний капітальний ремонт покрівлі, облаштовані душові кабіни, санвузли та роздягальні, а також ще один великий спортивний зал на дві зони.

Встиг Андрієвський виконати й багато програмних обіцянок, у тому числі про реформування судової системи. «Реформування судової та правоохоронної системи, очищення їх від злочинців, зрадників і «п'ятої колони». Встановлення громадського контролю за призначенням і за діяльністю суддів і прокурорів, позбавлення суддів недоторканності», – записано в передвиборчій програмі Андрієвського.

Однак були в нардепа зафіксовані й провалені обіцянки. Він запевняв, що завжди голосує за зняття депутатської недоторканності, а також, що постійно підтримуватиме подання генерального прокурора на зняття імунітету зі своїх колег із парламенту.

«Моя однозначна позиція, коли я ще обирався в 2014 році, то обіцяв, що голосуватиме за всі подання та за зняття депутатської недоторканності. В тому вигляді, в якому вона сьогодні існує, вона Україні не потрібна, і її потрібно знімати. Будь ласка, можна переконатися, мої голосування за зняття депутатської недоторканності в цілому. Було вже три таких голосування. І всі три мої голосування були за те, щоб зняти з депутатів недоторканність», – заявив Андрієвський.

Однак, коли 11 липня 2017 року Верховна Рада розглянула питання про зняття недоторканності з 5 народних депутатів України – Дейдея, Лозового, Довгого, Полякова та Розенблата, Дмитро Андрієвський підтримав більшість із них, проте не голосував за позбавлення депутатського імунітету Андрія Лозового.

Також не вклався Андрієвський в озвучені терміни з реконструкцією басейну в Дитячій клінічній лікарні №3. В 2016 році він мав намір почати ремонт мостового переходу на бульварі Лепсе біля швидкісного трамвая, але ця обіцянка була провалена. Варто відзначити, що ремонт і переходу, і самого мосту триває вже другий рік й досі не завершився.

Обіцяне Андрієвським будівництво в 2016 році нового дитячого садка на бульварі Івана Лепсе плавно перейшло в нове запевнення, що нардеп забезпечить уже в 2017 році будівництво цього нового садка.

За рік до кінця своєї каденції, в Андрієвського залишилося ще 9 намірів, які він або встигне виконати, або остаточно провалить. Серед них є й передвиборчий «боржок» з економічного блоку обіцянок про переорієнтацію податкового законодавства та зняття «корупційного податку» на економіку. Ставши нардепом, він ініціював законопроект, спрямований на зниження податкового навантаження на бізнес, однак досі Україна залишається однією з країн із найвищими податками в Європі.

Також досі не виконана програмна обіцянка Андрієвського про те, що він гарантує будівництво доступного та соціального житла, гуртожитків готельного типу для студентів. Нардеп подавав кілька законодавчих ініціатив, спрямованих на захист інтересів інвесторів у новобудови, щоб захистити людей від повторення таких афер, як «Еліта-Центр», а також щодо держпрограми про доступне житло. Однак усі проекти законів, ухвалені останнім часом, або заморожені, або працюють суто на руку недобросовісним забудовникам.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші народні депутати, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: