В Україні пропонують запровадити санкції проти видавництв РФ

Читать на русском
Держкомтелерадіо ініціює застосування економічних санкцій до юридичних осіб РФ, які друкують і поширюють видання антиукраїнського змісту.

Держкомтелерадіо ініціює застосування економічних санкцій до юридичних осіб РФ, які друкують і поширюють видання антиукраїнського змісту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба відомства.

Пропаганда РФ. В Україну не дозволили ввезти чергові книгиДержавний комітет телебачення і радіомовлення України не дозволив ввезти в Україну чотири російських видання, серед яких книга Михайла Задорнова про віщого Олега.

Відповідну ініціативу Держкомтелерадіо представить на розгляд Кабміну.

«З метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України та відповідно до статті 5 закону України «Про санкції» Держкомтелерадіо пропонує винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) юридичних осіб Російської Федерації, які продукують і поширюють на території України видавничу продукцію антиукраїнського змісту», – йдеться в повідомленні.

У відомстві також розповіли, що за результатами моніторингу 2015-2018 років складений перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права й свободи людини.

До переліку внесені 172 видання, випущені 35 видавництвами.

Чи допомогла заборона російських книг видавничій справі в УкраїніАкунін, Соколов і російські казки про богатирів потрапили до чорного списку Держкомтелерадіо України. Чи позначилася заборона російських книг на виданні українських, вивчало Слово і Діло.

«Серед інших чітко виділяються видавництва, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту займає помітне місце й має систематичний характер. Це, зокрема, такі російські видавництва, як «Алгоритм», «Книжковий світ», «Центрполіграф», «Ексмо», АСТ, «Вече» та інші», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві виявили значну кількість веб-сайтів, які пропонують до продажу вищевказану літературу в паперовому або електронному вигляді, а також надають можливість прочитання цих книг у режимі онлайн.

Раніше Держкомтелерадіо розширив до 172 книг перелік видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

Також Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну двох книг Азарова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: