Україна запроваджує нові санкції проти РФ

Читать на русском
Під час засідання РНБО ухвалила рішення про продовження старих і запровадження нових санкцій проти Російської Федерації.

Під час засідання РНБО ухвалила рішення про продовження старих і запровадження нових санкцій проти Російської Федерації.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 2 травня, повідомляєтсья на сайті РНБО.

Вибори в Криму: ЄС хоче запровадити персональні санкціїЄвропейський Союз має намір заморозити активи п’ятьох відповідальних за проведення виборів президента Росії в анексованому Криму.

У РНБО уточнили, що запроваджують персональні економічні та інші обмежувальні заходи стосовно юридичних і фізичних осіб, які пов'язані з російською агресією проти України, а також щодо яких були застосовані відповідні рішення урядами США і країн Євросоюзу.

Як зазначили в РНБО, санкції вводяться з ініціативи Кабінету міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки чи безстроково стосовно фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в анексованому Криму в рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, представників російських збройних формувань на окупованій території Донецької і Луганської областей та інших.

«Також були введені санкції щодо осіб, які причетні до інформаційної і кіберагресії проти нашої країни, протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Держдуми і членів Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації тощо. Крім того було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки», - зазначили в РНБО.

Рада нацбезпеки і оборони також підтримала пропозиції про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД, доручила Міністерству закордонних справ України вжити в установленому порядку заходів щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

Раніше представник України при Євросоюзі Микола Точицький закликав Євросоюз запровадити персональні санкції проти близького оточення президента Росії Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: