Реінтеграція Донбасу: відразу троє членів «Батьківщини» провалили одну й ту саму передвиборчу обіцянку

Читать на русском
13 членів фракції голосували за те, щоб визнати Росію державою-агресором, а троє не прийшли до Верховної Ради.

Голова партії та фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко, а також два найбільш наближених до неї народних депутати – Сергій Власенко та Григорій Немиря – провалили передвиборчу обіцянку партії визнати Росію державою-агресором.

Така обіцянка записана в передвиборчій програмі «Батьківщини», що оприлюднена на сайті Центральної виборчої комісії 18 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Необхідно запровадии власні санкції проти Росії, домогтися визнання її державою-агресором і спонсором тероризму, «ДНР» та «ЛНР» – терористичними організаціями», – йдеться в тексті передвиборчої програми.

Проте під час голосування проекту закону про реінтеграцію Донбасу, де, зокрема, йшлолося про визнання Росії державою-агресором, 13 членів фракції голосували за законопроект, а троє були відсутні у Верховній Раді.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

«Схоже, що Тимошенко навмисно не приходила до ВР, щоб не голосувати за статус Росії-агресора й не дратувати Путіна. Закон розглядався три дні. Очевидно, що було достатньо часу, щоб кинути все й бути присутньою на такому важливому голосуванні», – зазначив політолог Володимир Цибулько.

За його словами, Немиря не просто не з'явився на голосування, а взагалі закликав Захід не фінансувати Україну, тому що Порошенко не платить пенсії на окупованих територіях.

Оскільки Юлія Тимошенко, Сергій Власенко та Григорій Немиря були відсутні під час голосування, то втрьох провалили одину й ту саму передвиборчу обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Юлія Тимошенко дала 202 обіцянки, з яких виконала 80, а провалила – 86. У Сергія Власенка 44 обіцянки, з яких виконані 12, а провалені – 12. Григорій Немиря дав 48 обіцянок, з яких виконав 21, а провалив – 8.

Раніше «Слово і Діло» писало, що інший нардеп від «Батьківщини» Альона Шкрум пообіцяла, що голосуватиме за закон про реінтеграцію Донбасу, лише якщо в ньому будуть виконані її вимоги. Обіцянка отримала статус «не виконано».

Детальніше про те, як голосували за законопроект фракції та групи, – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: