Росія просить у НАТО дані про знищення чеських запасів «Новачка»

Читать на русском
Росія поцікавилась у НАТО, хто фіксував знищення запасів нервово-паралітичної речовини Новачок у Чехії.

Росія поцікавилась у НАТО, хто фіксував знищення запасів нервово-паралітичної речовини «Новачок» у Чехії.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє РІА «Новости».

У британському Солсбері почалася операція з очищення від отрути «Новачок»У британське місто Солсбері прибули три військові вантажівки для очищення місць від нервово-паралітичної отрути «Новачок», якою були отруєні колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Як повідомлялося, президент Чехії Мілош Земан стверджує, що на території країни в невеликих кількостях виготовляли нервово-паралітичну речовину сімейства «Новачок», якою у Британії отруїли колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку. Після випробування речовину було знищено.

«Сказали, що засіб на території Чехії було знищено. Хто фіксував це? Все-таки є відповідні експерти. Як це було задокументовано? Ці всі питання, зокрема, до НАТО, залишаються, не просто залишаються, сьогодні вони були поставлені. І на них треба відповідати», - заявила Захарова.

Захарова підкреслила, що Москва чекає від НАТО офіційної відповіді, які ще країни Альянсу займаються дослідженнями речовин цього типу.

«А що НАТО? Північноатлантичний альянс не знав, що буквально рік тому на території Чехії синтезувався «Новачок» ? Ви в це вірите... Звичайно, в Північноатлантичному альянсі не просто знали. А ось тепер хороший питання - хто і як, і на якому рівні брав участь в круванні цих програм з боку НАТО...», – додала представник російського МЗС.

Нагадаємо, британські ЗМІ повідомили, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію міг отруїти 54-річний колишній шпигун ФСБ із позивним «Гордон».

Британія стверджує, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новачок», виготовленою в Росії.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Британії щодо отруєння в Солсбері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: