Пожежа в Балаклії: ще подекуди тліє, без вибухів

Читать на русском
У Балаклії лишається незначне тління двох окремих осередків загоряння, вибухів боєприпасів не спостерігається.

У Балаклії на території військової частини «65 Арсенал» лишається незначне тління двох окремих осередків загоряння вибухів боєприпасів не спостерігається.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Що сталося в Балаклії та чи можна було уникнути вибухів?На складах із боєприпасами в Балаклії знову сталися вибухи. В Міноборони говорять, що на території арсеналу сталася пожежа в результаті загоряння сухої трави.

«Діє тимчасова заборона використання повітряного простору в радіусі 30 кілометрів і висотою 6 тисяч метрів», – нагадали у ДСНС.

У відомстві нагадали, що пожежа на території артскладів на площі близько 35 га була локалізована 4 травня о 8:40, у межах технічної зони проводиться гасіння трьома пожежними танками ЗСУ.

За даними Укргідрометцентру, 5 травня в Україні переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, загоряння в Балаклії на території технічного майданчика, де продовжують очищення та розмінування території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після подій 2017 року, сталося вдень 3 травня. Неприбрані снаряди вибухали, через що частина мешканців евакуювалися. Жертв і постраждалих у результаті події немає.

За фактом пожежі в Балаклії прокуратура почала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану – ред.).

У ЗСУ заявили, що серед версій виникнення пожежі на колишньому сховищі боєприпасів поблизу Балаклії розглядають загоряння сухої трави та іскру з вихлопної труби пожежного танка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: