На військових складах у Балаклії знову сталися вибухи: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

На складах у Балаклії знову вибухали боєприпаси. Схожий інцидент стався в березні минулого року.
Слово і Діло

На складах із боєприпасами в Балаклії (Харківська область) 3 травня знову сталися вибухи. У Міністерстві оборони повідомили, що на території арсеналу сталася пожежа в результаті загоряння сухої трави.

«Почалася пожежа й боєприпаси 100 міліметрів і 120 міліметрів почали вибухати від пожежі. Попередня причина – пожежний танк наїхав на один зі снарядів. Самі снаряди почали детонувати на технічній території», – заявили у відомстві.

Вибухи припинилися вже вчора ввечері, станом на ранок 4 травня авіація Державної служби з надзвичайних ситуацій продовжує контрольну проливку території.

Нагадаємо, що серйозна НП сталася на складах у Балаклії в березні минулого року. Тоді в результаті диверсії на складах почалася детонація боєприпасів. «Слово і Діло» з'ясовувало, як у соціальних мережах відреагували на новий інцидент у Балаклії.

«Ви запитаєте: а де ж у цій історії Путін? А ви подумайте: де в травні місяці на території режимного об'єкту взялася суха трава? Ось! Ліквідувати траву минулого року якраз і завадили агенти Кремля! Ви ж не подумали, що гроші, виділені на ліквідацію наслідків минулої НП і підтримання протипожежної ситуації на належному рівні, банально вкрали. Правда?», – написав блогер Олексій Куракін.

«Судячи з усього, не вдалося списати всі крадіжки на першу пожежу, довелося нову організувати. Цікаво, знову про російські безпілотники розповідатимуть чи щось нове придумають?», – написав Олександр Волков.

«Якщо колишній начальник бази в Балаклії після пожежі пішов на підвищення й поїхав до Києва, то й нинішньому час замовляти генеральську форму. Гори все синім полум'ям», – написав політичний оглядач Леонід Швець.

«Ось уявіть собі, що ви в Балаклії, на місці, де ще недавно злетів у повітря (через вас, між іншим) цілий арсенал. І тепер навкруги – купи снарядів, мін та іншої небезпечної погані. У вас просте завдання – зібрати та утилізувати всі вибухонебезпечні предмети. А замість цього ви допускаєте «загоряння трави», пожежу та нові вибухи. І якщо ви навіть пожежу на вибухонебезпечній території не допустити не можете, то як ви виграєте війну?», – написав волонтер Юрій Касьянов.

«Чергові вибухи в Балаклії лише показують основну суть «реформ» у секторі оборони. Проблема збереження військових складів в Україні досі не вирішена. Хоча мене більше цікавить, як швидко звинуватять у цьому східного сусіда. Якщо раніше на склади скидав заряди якийсь «безпілотник», то тепер, імовірно, по Балаклії пробігся термінатор російського виробництва», – написав журналіст Юрій Лукшиц.

«А взагалі, саме так виглядає совковий адміністративний бардак: сирену не увімкнули, спочатку дезінформували населення про плановість, а потім визнали позаплановість, то «трава горить», то «танк наїхав». А в результаті звільнять якогось прапорщика передпенсійного віку як уособлення зла й службової недбалості – і все», – вважає Назар Приходько.

«І знову, напевно, не прапорщик вкрав сотню гранат і десяток снарядів, а таємничі дрони з-за поребрика», – написав політичний консультант Сергій Биков.

Нагадаємо, за фактом пожежі на складі Міністерства оборони України поблизу Балаклії Харківської області розпочали кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: