Силовики назвали версії щодо нової пожежі в Балаклії

Читать на русском
Серед версій виникнення пожежі на колишньому сховищі боєприпасів поблизу Балаклії на Харківщині розглядають загоряння сухої трави та іскру з вихлопної труби пожежного танка.

Серед версій виникнення пожежі на колишньому сховищі боєприпасів поблизу Балаклії на Харківщині розглядають загоряння сухої трави та іскру з вихлопної труби пожежного танка.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в Києві заявив начальник озброєння Збройних сил Микола Шевцов.

На військових складах у Балаклії знову сталися вибухи: що пишуть у соцмережахНа складах у Балаклії знову вибухали боєприпаси. Схожий інцидент стався в березні минулого року.

Він повідомив, що після пожежі 2017 року наразі залишаються нерозмінованими менш ніж 30% технічної території, яка займає 228 гектарів.

«Попередньо розглядається декілька причин виникнення пожежі 3 травня: загорання сухої трави на території, що не була очищена від вибухонебезпечних предметів, шляхом потрапляння під гусениці пожежного танка сторонніх предметів – підривників чи елементів пороху, що спричинили загорання, також – попадання іскри від вихлопної труби пожежного танка на боєприпас», – розповів Шевцов.

«Ще одна версія – дія сонячних променів, які спричинили запалювання вибухонебезпечних предметів», – додав він він.

У Балаклії станом на 8 ранку 4 травня ситуація, за даними ДСНС, була контрольованою, спостерігалося незначне жевріння 4 осередків.

Як повідомлялося, прокуратура почала кримінальне провадження за фактом пожежі, яка почалася 3 травня на колишньому сховищі боєприпасів поблизу Балаклії Харківської області. Розпочали провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану – ред.) КК України. Розслідування веде поліція.

Суха трава на технічній території військової частини «65 Арсенал» Міноборони загорілася о 13:40 – почалися поодинокі вибухи боєприпасів на площі близько 35 га. Частину мешканців евакуювали.

Нагадаємо, рік тому в Балаклії вже вибухали снаряди внаслідок пожежі, яку гасили не менш ніж три дні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: