У «Л/ДНР» працюють 3-5 тисяч росіян – НАТО

Читать на русском
Голова Військового комітету НАТО заявив, що Росія зберігає позиції в угрупованнях ДНР і ЛНР на сході України.

Голова Військового комітету НАТО, чеський генерал Петр Павел заявляє, що Росія, попри свої заперечення, зберігає всі «важливі позиції» в угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» на сході України.

Як пише «Слово і Діло», в інтерв’ю «Радіо Свобода« він наголосив, що без значної підтримки, яку надає Росія, угруповання «ДНР» і «ЛНР» «не змогли б вижити».

Зміна АТО на ООС: які нововведення очікуються на ДонбасіНа Донбасі з’являться триколірні зони безпеки, а повноваження військовослужбовців значно розширяться.

«Вони (росіяни. – Ред.) зберігають всі важливі позиції у військовій структурі. Вони також зберігають важливі посади в місцевій адміністрації, і, якщо вдаватися до цифр, згідно із нашими джерелами, в цих структурах працює приблизно від 3 до 5 тисяч російських фахівців», - наголосив Павел.

За його словами, Росія також суттєво підтримує ці регіони обладнанням – особливо військовою технікою, важким озброєнням, боєприпасами, усіма матеріально-технічними ресурсами.

«Отже, в принципі, ми можемо сказати, що без значної підтримки Росії ці два регіони не змогли б вижити», – додав Павел.

На Донбасі врегулюють процедуру проходження блокпостівКомандувач ООС Сергій Наєв і голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявили про те, що в районах проведення Операції об'єднаних сил приберуть частину блокпостів.

Голова Військового комітету НАТО також заявляє, що «твердо вірить» у мирне врегулювання збройного конфлікту на сході України.

«Чесно кажучи, хоча це, ймовірно, трохи відрізнятиметься від того, що ми чуємо на політичному рівні, я твердо вірю в мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. Я вважаю, що залучення більшої кількості летальної зброї призведе до незбалансованості, у відповідь на яку й інша сторона почне доставляти більше летальної зброї», – сказав Павел.

Нагадаємо, 30 квітня на Донбасі закінчилася антитерористична операція (АТО), а замість неї розпочалася Операція об'єднаних сил (ООС).

Президент Петро Порошенко 20 лютого підписав Закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: