Київ розірвав тендер із будівництва мережі Wi-Fi у метро

Читать на русском
З 1 лютого 2018 року влада Києва розірвала угоду з компанією Mosquito Mobile, яка виграла тендер на будівництво мережі Wi-Fi у столичному метрополітені в 2014 році.

З 1 лютого 2018 року влада Києва розірвала угоду з компанією Mosquito Mobile, яка виграла тендер на будівництво мережі Wi-Fi у столичному метрополітені в 2014 році.

Про це йдеться в оголошенні КМДА в газеті «Хрещатик», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв залучати інвестиції для розвитку безкоштовного міського wi-fiСказано 9 липня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Відповідно до рішення від 19 грудня 2017 року постійної конкурсної комісії із залучення інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об'єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури Києва, з 1 лютого 2018 року фактично припинений інвестиційний договір від 2 грудня 2014 року про будівництво WiFi-мережі в Київському метрополітені...», – йдеться в оголошенні.

Зазначений договір був укладений між Київським метрополітеном, компанією Mosquito Mobile та Департаментом економіки та інвестицій виконавчого органу КМДА.

Нагадаємо, що в грудні 2014 року КМДА та «Фідомобайл (надає послуги під брендом Mosquito Mobile) підписали договір про будівництво мережі WiFi у метрополітені столиці.

Восени 2017 року стало відомо, що проект із будівництва мережі швидкісного Wi-Fi у київському метро заморожений. Причиною стало те, що акціонер припинив фінансування. Нагадаємо, власник Mosquito – Олександр Адарич, співвласник визнаного неплатоспроможним Фідобанку.

Про запуск Wi-Fi на перших станціях київської підземки два роки тому урочисто оголосив мер столиці Віталій Кличко. Проект Mosquito Mobile переміг у міському конкурсі ще в 2014 році. Крім швидкісного інтернету, його завданням було забезпечення відеоспостереження в метро.

«Розумні» зупинки та Wi-Fi: що обіцяють українські мери з приводу впровадження технологійНові технології в українських містах впроваджуються вкрай повільно. Слово і Діло зібрало, що з цього приводу обіцяли мери.

Передбачалося, що мережа на всіх станціях запрацює до кінця 2016 року. Але цього так і не відбулося. У 2016 році Mosquito пробував заробляти на рекламі перед підключенням до мережі. В 2017 році реклама зникла.

На початку січня 2018 року генеральний директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк заявив, що за останній рік Mosquito перестала займатися розширенням мережі WiFi у столичному метро через фінансові проблеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: