Фінал ЛЧ на найвищому рівні та ремонт доріг: що політики мають зробити в травні

Читать на русском

Кінець весни – час підбивати підсумки. Політики та чиновники багато чого наобіцяли на травень: від проведення фестивалів до більш масштабних і важливих подій на кшталт підписання угоди про ЗВТ з Туреччиною. «Слово і Діло» розбиралося, виконання яких обіцянок слід чекати наступного місяця.

У травні в Києві відбудеться одна з головних футбольних подій в Європі – фінал Ліги чемпіонів. «Ми зробимо все, щоб провести цю подію на найвищому рівні», – заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Таку саму обіцянку дав президент Петро Порошенко.

До речі, проведення фіналу ЛЧ мають організувати без залучення коштів із державного бюджету. Принаймні це обіцяв народний депутат і президент Федерації футболу України Андрій Павелко. «Це, можливо, буде частина – місто Київ, частина – УЄФА, частина – Федерація. Кожен візьме на себе частину витрат, але це невеликі суми», – зазначив Павелко. Його обіцянку ми також зможемо перевірити наприкінці травня. Поки відомо, що на організацію фіналу 25 мільйонів гривень виділила Київська міська рада.

Серед завдань Гройсмана на наступний місяць, крім фіналу Ліги Чемпіонів, – дороги. Прем'єр раніше анонсував, що в середині травня відбудеться публічний звіт щодо перевірки відремонтованих доріг.

Віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку Степан Кубів минулого року пообіцяв, що до літа 2018-го між Україною й Туреччиною буде створена зона вільної торгівлі. За його словами, це прискорить інвестиційні процеси та збільшить співробітництво між країнами. Станом на кінець квітня переговорний процес щодо створення ЗВТ все ще триває, наприкінці травня подивимося на результат.

В Україні в травні мають відбутися два фестивалі: міністр культури Євген Нищук обіцяв провести перший міжнародний фестиваль «Українська циркова весна», а мер Хмельницького Олександр Симчишин – рок-фестиваль (зараз іде прийом заявок від гуртів, які хочуть виступити).

Плани на наступний пленарний тиждень Верховної Ради розповів спікер Андрій Парубій. Зокрема, народні депутати мають розглядати законопроект про трансплантацію. Відзначимо, перше засідання парламенту в травні відбудеться 15 числа.

Багато обіцянок у травні має виконати столичний мер Віталій Кличко. Наступного місяця Кличко вже має представити концепцію розвитку сфери паркування в місті. Мер зазначив, що це допоможе навести лад на вулицях. «Багато паркінгів порожні тому, що кожен водій керується логікою, чому я маю платити за паркінг, якщо можу залишити свій автомобіль де завгодно й мені за це нічого не буде», – зазначив він. Крім того, в Києві мають відкрити відреставровану Володимирську гірку.

Сергій СухомлинМіський голова Житомира
Сухомлин пообіцяв весною 2018 року встановити вбиральні пристосовані для людей з інвалідністюСказано 23 березня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також ще в жовтні минулого року Кличко обіцяв до весни значно зменшити кількість реклами в центрі Києва. Наприкінці лютого в столиці демонтували понад тисячу незаконних рекламних засобів, а в березні – майже 1,4 тисячі. Наприкінці наступного місяця ми зможемо підбити підсумки цієї боротьби.

У міжнародному аеропорту «Херсон» до літнього сезону планували оновити зал вильоту на другому поверсі. Таку обіцянку давав голова обладміністрації Андрій Гордєєв. А в Богодухівському районі Харківської області мають відкрити інклюзивно-ресурсний центр. «Ми впроваджуємо нові технології для того, щоб як у звичайних дітей, так і у дітей з особливими потребами була можливість прийти до кожної школи Харківської області», – зазначила голова обладміністрації Юлія Світлична.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралось, як політики впоралися зі своїми квітневими обіцянками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: