Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Павелко запевнив, що на фінал Ліги чемпіонів-2018 не витратять жодної гривні з Держбюджету

15 вересня 2016 року народний депутат України, президент ФФУ Андрій Павелко запевнив, що на проведення фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться в травні 2018 року в Києві, не буде витрачено жодної копійки державних бюджетних коштів. За його словами, фінансування відбуватиметься за рахунок організаторів заходу.
Не виконано
Сказано 15 вересня 2016 р.

Джерело

  • http://dynamo.kiev.ua/news/250519-andrej-pavelko-na-final-ligi-chempionov-ne-budet-potracheno-ni-odnoj-kopejki-byudzhetnyih-sredstv
  • https://korrespondent.net/city/kiev/3944254-kyev-vydelyl-25-mln-hrn-na-fynal-lyhy-chempyonov
  • https://www.matchday.ua/articles/andrej-pavelko-politiku-v-ukrainskij-futbol-za-ruku-privel-grigorij-surkis-10228/

Результат

23 лютого 2018 року стало відомо, що Київська міська рада схвалила виділення 25 млн гривень на організацію фінальних матчів чоловічої і жіночої Ліги чемпіонів УЄФА.

25 квітня Андрій Павелко підтвердив, що з Державного бюджету в цьому році були виділені кошти на технічну модернізацію стадіону "Олімпійський" у Києві. Зокрема, кошти були направлені на оновлення мембранного даху стадіону. Поряд з цим, Андрій Павелко запевняє, що ці кошти були виділені в рамках дофінансування стадіону, і які "Олімпійський" недоотримав за весь час після проведення Євро-2012. Однак, ІА "Слово і Діло" розцінює таку заяву нардепа, як маніпулювання, оскільки кошти на модернізацію стадіону не виділялись 6 років, проте були виділені саме цього року - в рік проведення фіналу Ліги Чемпіонів на стадіоні "Олімпійський". Обіцянка отримує статус "не виконано".