На травневі свята кияни не побачать оновлений Парк партизанської слави, як обіцяв Кличко

Читать на русском
Кличко не встиг, як обіцяв, завершити благоустрій центральної частини Парку партизанської слави до початку травня 2018 року.
Віталій КличкоСлово і Діло

Міський голова Києва Віталій Кличко провалив обіцянку, що благоустрій центральної частини Парку партизанської слави буде завершений до травня 2018 року.

Таку обіцянку він дав 5 липня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми ставимо парк на реконструкцію. І в наступному травні ми зможемо вже запросити всіх. Ключову територію, центральну територію зможемо відкрити вже, де вона буде зовсім по-іншому виглядати. Наше завдання, щоб кожен киянин міг відпочивати із сім'єю в парку», – сказав Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва

Минулого літа він запевняв, що під час реконструкції в парку проведуть облаштування території, ландшафтні роботи, організують полив зелених зон, встановлять освітлення та підземні сміттєві баки, а також збудують громадський туалет.

За півтора місяця до травневих свят на сайті КМДА з'явився план благоустрою Парку партизанської слави, який передбачає масштабні будівельні роботи протягом 2018 року. Планується створити стилізовану головну вхідну групу з 5 унікальних арок-фонтанів, що символізують 5 років партизанського руху під час Другої світової війни. Крім того, планується зробити понад 7 тис. кв. м пішохідних доріжок та алей з інноваційним покриттям. Також будуть прокладені 5 тис. кв. м звичайних асфальтованих доріжок для проїзду технічного транспорту.

На кінець квітня в центральній частині парку почали укладати нові пішохідні доріжки й висадили ялини. Що ж стосується запланованих фонтанів, сміттєвих баків, прогулянкових доріжок біля озера, нового туалету, то роботи лише на початковому етапі. Слід зазначити, що відповідно до умов замовника, переможець електронних торгів має завершити проект «Капітальний ремонт та благоустрій парку Партизанської Слави в Дарницькому районі» до 31 грудня 2018 року.

Судячи з усього, на ці травневі свята кияни не побачать оновлений парк, а застануть його реконструкцію в повному розпалі. Добре, що парк приводять до ладу, але погано, що Віталій Кличко провалив свою обіцянку.

До речі, це запевнення мера Києва «Слово і Діло» включило до квітневої сторінки свого календаря обіцянок на 2018 рік. За чотири місяці, що минули, в нашому календарі поки є лише одна виконана обіцянка й три провалені. Раніше ми писали, що в міністерствах так і не завершилася модернізація систем електронного документообігу до початку 2018 року, як обіцяв Саєнко. Провалена обіцянка Ніни Южаніної про скасування ПДВ розмістилася на лютневій сторінці нашого календаря.

Березневе запевнення міністра інфраструктури Омеляна про те, що в березні 2018 року буде завершене поглиблення дна в порту «Південний», було виконане достроково. Кличко провалив квітневі тези, а ось у травні є всі шанси на виконання обіцянки. Нардеп, президент ФФУ Андрій Павелко запевнив, що на проведення фіналу Ліги чемпіонів не буде витрачено жодної копійки державних бюджетних коштів. За його словами, фінансування здійснюватиметься за рахунок організаторів заходу.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Віталій Кличко дав 413 обіцянок, з яких 184 виконав, а 120 – провалив.

Як чиновники борються з незаконним продажем алкоголю, читайте в нашій статті.

Також ми писали про обіцянки місцевої влади щодо тарифів на проїзд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: