Закон про реабілітацію жертв політичних репресій набуде чинності

Читать на русском
Закон, яким вдосконалюється процедура реабілітації жертв репресій тоталітарного режиму 1917-1991 років, у суботу набуде чинності.

Закон, яким вдосконалюється процедура реабілітації жертв репресій тоталітарного режиму 1917-1991 років, у суботу, 5 травня, набуде чинності.

Як пише «Слово і Діло», документ сьогодні був опублікований у виданні «Голос України».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Відзначимо, що закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування.

Зокрема, в документі оновили термінологію закону про реабілітацію жертв політичних репресій, запроваджується категорія постраждалих від репресій – родичів особи, яка була репресована комуністичним режимом. Також передбачена оновлена процедура реабілітації, яка максимально враховує всі обставини скоєння репресії проти конкретної людини.

Раніше в прес-службі глави держави підкреслювали, що закон заповнює правові прогалини й поліпшить ситуацію з реалізацією прав колишніх політв'язнів і репресованих.

Нагадаємо, 2 травня президент України Петро Порошенко підписав закон про реабілітацію жертв репресій тоталітарного режиму 1917-1991 років.

Парламент схвалив цей документ 13 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: