В Європарламенті закликали розширити санкції проти Росії за репресії в окупованому Криму

Читать на русском
Документ з вимогою до ЄС розширити економічні та персональні санкції проти Росії зареєстрували в Європарламенті.
фото: Reuters

Депутати Європарламенту закличуть ЄС розширити список економічних і персональних санкцій проти РФ за переслідування кримських татар та інших українців у Криму.

Такий пункт міститься в проектах 5 зареєстрованих резолюцій парламенту ЄС у справах Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та Миколи Семени, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Європарламент вчергове підкреслює, що санкції ЄС проти Росії, запроваджені в зв'язку з нелегальною анексією Криму, залишатимуться доти, доки не буде відновлений суверенітет України над Кримом. ЄП також закликає Раду ЄС обробити наступний пакет санкцій проти Росії, який буде активований, якщо Росія відмовиться припинити переслідування Меджлісу кримських татар і продовжувати здійснювати інші порушення прав людини в Криму», – йдеться в проекті документа.

Документ поданий політичною групою Європейських консерваторів і реформістів.

Також депутати мають намір закликати Раду ЄС розширити персональні економічні санкції та заборонити в'їзд причетним до фабрикації політичних справ і вироків у окупованому Криму.

Крім того, документ містить пункт із вимогою до Кремля негайно звільнити всіх незаконно ув'язнених у Криму та на території Росії українських політичних заручників, зняти з них усі звинувачення й припинити репресії проти кримських татар.

Водночас у резолюції міститься вимога звільнити ув'язненого журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, якого утримують за політичними мотивами.

У резолюції також підтримується ідея створити міжнародну переговорну платформу з метою деокупації Криму.

Дебати про порушення прав людини в окупованому РФ Криму та голосування за цю резолюцію відбудеться в Страсбурзі 5 жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: