В оточенні Саакашвілі повідомляють про початок масових арештів та репресій

Читать на русском
Давид Сакварелідзе заявив, що в Україні почалися репресії та масові арешти активістів, які підтримують екс-голову Одеської ОДА.

Член партії «Рух нових сил» і соратник Михеіла Саакашвілі Давид Сакварелідзе заявив, що в Україні почалися репресії й масові арешти активістів, які підтримують екс-голову Одеської ОДА.

Про це він написав у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

«Почалися масові арешти та репресії наших активістів! От зараз арештували нашого активіста з Черкас Андрія Котиченка. Він був безпосередньо серед тих, хто заводив Міхеіла в Україну. В ці хвилини його везуть до Львова. Вчора п'ятнадцять представників МВС затримали нашого соратника з Івано-Франківська Олександра Бурцева, який також активно брав участь у подіях неділі», – написав Сакварелідзе.

Він закликав владу припинити репресії та звільнити затриманих.

«Ми вимагаємо негайно звільнити їх! Застерігаємо владу й закликаємо її представників негайно припинити політичні репресії, тому що це все, без сумніву, дуже плачевно для них закінчиться, як це вже не раз було в часи попередників», – написав Сакварелідзе.

Він додав, що партія захищатиме кожного соратника та однодумця.

У ДПС та МВС розповіли, що очікує на тих, хто перетнув кордон разом із СаакашвіліОчільник МВС Арсен Аваков наполягає, щоб кожен з учасників акції з'явився до поліції й надав свідчення.

«Просимо всіх львів'ян зараз негайно зібратися біля готелю «Леополіс» і допомогти нам відстояти наші загальні права та свободи!», – закликав Сакварелідзе.

Раніше повідомлялося, що поліція має намір викликати на допит колишнього голову Одеської ОДА, лідера «Руху нових сил» Михеіла Саакашвілі та тих депутатів, які його супроводжували в пункті пропуску «Шегині» Львівської області.

Також стало відомо, що Юлія Тимошенко потрапила до бази даних сайту «Миротворець» після того, як разом із соратниками прорвала оточення на польсько-українському кордоні й допомогла Саакашвілі потрапити до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: