Порошенко підписав закон про реабілітацію жертв репресій комуністичного режиму

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який удосконалює процедуру реабілітації жертв репресій комуністів.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який удосконалює процедуру реабілітації жертв репресій комуністів.

Про це повідомляє прес-служба президента, передає «Слово і Діло».

Кадрові питання та загроза теракту: що відбувалося в Раді цього тижняСлово і Діло розбиралось, як пройшов пленарний тиждень у Верховній Раді. Була вирішена низка кадрових питань, а Савченко звинуватили в підготовці теракту.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» уточнює деякі моменти, пов'язані з процесом реабілітації та які раніше не були опрацьовані в законодавстві. Очікується, що він поліпшить ситуацію з реалізацією законних прав колишніх політв'язнів і репресованих.

Зокрема, було оновлене саме визначення постраждалих від репресій. До нової категорії були включені родичі осіб, репресованих комуністичним режимом. Крім того, в документі прописується оновлений порядок процедури реабілітації, що враховує всі обставини скоєння репресії в кожному конкретному випадку. Також, згідно з новим законом, до розгляду документів допускаються не лише представники влади, але й громадські об'єднання, що працюють із відповідною тематикою.

Крім цього, закон передбачає створення Національної комісії з реабілітації при Українському інституті національної пам'яті.

Раніше директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович анонсував створення музею пропаганди СРСР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: