Пашинян закликав прихильників припинити протести

Читать на русском
Лідер вірменської опозиції Нікол Пашинян закликав своїх прихильників не влаштовувати акції в четвер, 3 травня.

Лідер протестів у Вірменії Нікол Пашинян закликав своїх прихильників не проводити демонстрацій у четвер, 3 травня, щоб не заважати роботі в парламенті.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Радіо Азатутюн.

Пашинян має намір сформувати у Вірменії «уряд згоди»Лідер опозиції, кандидат у прем'єри Вірменії Нікол Пашинян має намір сформувати «уряд згоди».

Однак він попередив, що не можна втрачати пильність, і попросив своїх прихильників стежити за його сторінкою в Facebook на випадок, якщо потрібно буде відновити акції громадянської непокори з огляду на політичний розвиток.

«Зараз ми готуємося до виборів прем'єр-міністра. І в цей день, 8 травня, нас збереться тут не 250 тисяч, а 500 тисяч», - заявив Пашинян.

Нагадаємо, 2 травня в Єревані та інших містах Вірменії прихильники опозиції перекрили вулиці та автотраси, а також залізничні колії.

У Вірменії працівники аеропорту приєдналися до протестів

До вечора правляча партія погодилася підтримати кандидата в прем'єр-міністри від опозиції.

Раніше парламент Вірменії на спеціальному засіданні 1 травня не зміг обрати нового прем'єр-міністра країни.

Єдиним кандидатом, висунутим на цю посаду, був Нікол Пашинян. Його підтримали опозиційні парламентські фракції альянсу «Царукян» і АРФ «Дашнакцутюн», але це дало лише 45 голосів, тоді як для обрання потрібно було як мінімум 53 голоси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: