ЄС оприлюднив заяву щодо формування нового уряду у Вірменії

Читать на русском
Європейський союз знову заявляє про свою підтримку зусиль Вірменії з розвитку процвітаючого і демократичного суспільства.

Європейський союз знову заявляє про свою підтримку зусиль Вірменії з розвитку процвітаючого і демократичного суспільства.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві делегації Євросоюзу в Вірменії та посольств країн-членів ЄС, повідомляє «Радио Азатутюн».

Криза у Вірменії: ймовірність дострокових виборів і конфлікту з АзербайджаномПрем'єр Вірменії Серж Саргсян 23 квітня подав у відставку на тлі масових протестів. Про зміну влади та конфлікт з Азербайджаном розповіли експерти.

«У цьому контексті вкрай важливий всебічний діалог за участю всіх сторін для формування нового уряду на основі Конституції, що виходить з інтересів усіх громадян Вірменії. Європейський союз продовжує підтримувати зусилля президента Армена Саркісяна в цьому питанні», - йдеться в заяві.

«Як і раніше залишається важливо, щоб всі залучені сторони, в тому числі правоохоронні органи і ті, хто користуються своїм правом на свободу зібрань і висловлення думки, проявляли стриманість і відповідальність», - заявляють делегація ЄС в Вірменії та посольства країн-членів ЄС.

Нагадаємо, у Вірменії Пашиняна офіційно висунули на посаду прем'єра.

Парламент має обрати нового прем'єр-міністра на спеціальній сесії 1 травня.

Як відомо, прем'єр Вірменії Серж Саргсян на тлі багатоденних акцій протесту опозиції в Єревані подав у відставку. На цій посаді він пробув менше тижня після обрання в парламенті 17 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: